Sateenkaariyhteisöt ry

Mikä on Sateenkaariyhteisöt ry

Satenkaariyhteisöt ry:n tarkoituksena on edistää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten yhteisöllisyyttä, keskinäistä yhteydenpitoa ja avointa keskustelua, lujittaa edellä mainittuihin vähemmistöihin kuuluvien ihmisten yhteenkuuluvuudentunnetta, tarjota ja välittää informaatiota heitä koskevista ja kiinnostavista asioista sekä lisätä kaikin eri tavoin seksuaalisesti suuntautuneiden ja sukupuolensa kokevien keskinäistä yhdenvertaisuutta.

Yhdistys (aiemmalta nimeltään ranneliike ry) perustettiin kesäkuussa 2003 hallinnoimaan aiemmin ilman taustaorganisaatiota toiminutta ranneliike.net -sivustoa.

Yhdistys: Sateenkaariyhteisöt ry
Rek.nro: 187.159
Y-tunnus: 1896626-8

Yhdistyksen toiminta

Tällä hetkellä Sateenkaariyhteisöt ry ylläpitää Internetissä viittä verkkopalvelua; homomiehille suunnattua ranneliike.net -verkkopalvelua, lesboille suunnattua lepakkolaakso.net -verkkopalvelua, mm. radio-ohjelma KimmoLiisan kotisivuna toimivaa kimmoliisa.net -sivustoa, ja kansainvälisen homofobian vastaisen päivän teemoihin keskittyviä sivustoja www.1705.fi ja www.homofobia.fi.

Yhdistys järjestää vuosittain 1705-tapahtuman kansainvälisenä homofobian vastaisena päivänä. Tapahtumassa mm. nimitetään homofobian vastaisen työn hyvän tahdon lähettiläs.

Yhdistys on toteuttanut homofobian vastaista "Onko sulla oikeus...?" -kampanjaa.